Het Clubs Dagblad

Geplaatst op zaterdag 04 januari 2020 @ 03:32 , 141 keer bekeken

Greta Thunberg

Er is bijna niemand die haar niet kent, er is bijna niemand die in dezelfde mate geliefd en gehaat wordt. En ze is pas 17. Greta Thunberg wordt in één adem genoemd met het milieuactivisme. Haar confronterende, maar oprechte toespraken op de hoogste podia zorgden ervoor dat ze Persoon van het Jaar werd op het welbekende TIME magazine.

Maar dat is voor Greta niet belangrijk. Het klimaat, de aarde, en alles wat de toekomst ons nog kan geven, is voor haar prioriteit nummer één. Ze wil de wereld goed achterlaten voor nakomende generaties. Een opgave, voor iedereen, waar je u tegen zegt.

De weerstand jegens Greta is zo vreemd nog niet, want ze herinnert ons immers aan een veranderende wereld, en spreekt ons aan op de wijze waarop we de wereld hebben uitgeleefd. Mensen worden niet graag op hun vingers getikt, en het helpt ook niet dat dat door deze 'snotneus' wordt gedaan.

Een snotneus is het echter allerminst. Greta geeft een aanzienlijk deel van haar leven voor de zaak van het klimaat, waar de meeste andere meisjes van haar leeftijd druk bezig zijn met Justin Bieber. OK, ik chargeer, maar feit is wel dat Greta Thunberg haar leven geeft voor de goede zaak. Ze is het mikpunt van liefde, maar ook veel spot. Zo'n meisje is een heldin voor velen, en heldinnen hebben andere helden en heldinnen nodig om ze een hart onder de riem te steken.

Daarom steek ik graag de lofrompet voor de kakelverse club van Marilyn_Presley. De club is in feite zo vers als het dauw op de bladen in ieders tuin in de vroege ochtend. Kwetsbaar, zoals de wereld ook kwetsbaar is. Het is nooit te laat voor een wake-up-call...

 

Bedankt Marcel

HCD


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: